Majorare de capital la MKB Romexterra Bank

MKB Romexterra Bank vrea sa isi majoreze capitalul social cu 97,9 milioane lei, la 292,35 milioane lei, prin o noua emisiune de actiuni cu valoare nominala de 2,8 lei/actiune, si sa converteasca datoria de 47 milioane lei si 7,5 milioane euro catre banca-mama in actiuni ale subsidiarei romanesti.


Actionarii bancii au decis in cadrul AGEA din 30 decembrie 2009 sa aprobe majorarea capitalului MKB Romexterra Bank cu pana la 97,911 milioane lei, respectiv cu 50%, de la 194,44 milioane lei la 292,35 milioane lei printr-o noua emisiune de actiuni.

Banca urmeaza sa emita astfel un numar de 34,97 milioane actiuni, cu valoare nominala de 2,8 lei/actiune.

Decizia a fost aprobata de actionari ai bancii ce detin o participatie de 99,11%, fara nicio abtinere.

De asemenea, actionarii bancii au decis conversia datoriei MKB Romexterra Bank catre banca-mama, MKB Bank Zrt., in valoare de 47 milioane lei si 7,5 milioane euro, in actiuni ale subisidarei romanesti. Cele 7,5 milioane euro reprezinta echivalentul sumei de 33,75 milioane lei, calculata la un curs de schimb estimat la 4,5 lei/euro, "care va fi actualizat la cursul BNR din data subscrierii".

Datoria MKB Romexterra Bank catre banca-mama reprezinta un imprumut subordonat din 27 august 2007, se arata in documentul bancii.

Pe de alta parte, MKB Romexterra Bank a decis sa nu prelungeasca mandatul vicepresedintelui executiv al bancii, Magdalena Manea, ce a expirat la 30 noiembrie 2009.

Consiliul de Administratie al bancii a decis prin urmare sa adopte formula unui vicepresedinte executiv retail si a unui vicepresedinte executiv financiar si operatiuni, numindu-i in functii pe Leonard Sandu, respectiv Florian Kubinschi.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri