"Verificarile au fost organizate in perioada in care activitatile comerciale din piete, complexe comerciale se intensifica (zilnic dupa orele 15.00), respectiv, in zilele de sambata si duminica", a anuntat ANAF.

Astfel, in perioada 13 - 15 ianuarie, echipe de control din cadrul Sectiei municipiului Bucuresti a Garzii Financiare au desfasurat actiuni de control in zonele comerciale din Capitala, amplasate in zona concentrarilor urbane Drumul Taberei, Militari, Stefan cel Mare, Dristor, Crangasi.

Au fost verificati un numar de 251 agenti economici care desfasoara activitati comerciale in aceste zone fiind aplicate amenzi contraventionale in suma totala de 349.500 lei si efectuate confiscari in valoare estimata de 41.715 lei. Intrucat intr-un numar de 21 de cazuri s-a constatat ca agentii economici incaseaza sume de bani fara a emite bonuri de casa sau alte documente doveditoare prevazute de lege, s-a procedat la suspendarea activitatii acestora, anunta NewsIn.

"Mentionam ca in zilele de sambata si duminica au fost organizate actiuni de control, avand ca obiectiv verificarea respectarii prevederilor legale referitore la comercializarea tigarilor si bauturilor alcoolice. Intrucat in cinci cazuri a fost identificata comercializarea de tigari provenite din contrabanda s-a procedat la confiscarea acestora (42.060 tigarete), fiind suspendata activitatea a doua societati comerciale", se mai arata in comunicat.

Totodata, in cadrul acestor actiuni au fost confiscate importante cantitati de bauturi alcoolice pentru care nu a fost dovedita provenienta, fapt pentru care societatilor comerciale in cauza li s-a suspendat activitatea.

De asemenea, Garda Financiara a mai organizat actiuni de combatere a comertului ilicit cu substante halucinogene, in urma carora au fost identificate trei cazuri in care agentii economici comercializau astfel de produse (sub diferite denumiri) fapt pentru care s-a procedat la suspendarea activitatii acestora si confiscarea produselor in cauza in valoare de 36.457 lei.

ANAF este o institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice, in cadrul careia functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor, directiile generale ale finantelor publice judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili.