Majorarea s-a facut prin aport in numerar de catre actionarul majoritar Groupama SA, potrivit unei hotarari AGA publicate in Monitorul Oficial, scrie NewsIn.

Actionarul Groupama Investissements a renuntat la exercitarea dreptului de preferinta privind majorarea capitalului social al Groupama Asigurari proportional cu cele 317 actiuni pe care le detine, potrivit datelor publicate in Monitorul Oficial.

Groupama SA detine 99,999971% din capitalul social, iar Groupama Investissements SAS are 0,000029% din capital.

Groupama a platit actionarilor 350 milioane euro la inceputul lui 2008 pentru al treilea asigurator de pe piata romaneasca, Asiban, dupa ce preluase, anterior, BT Asigurari de la fostul proprietar, Banca Transilvania, pentru circa 100 milioane euro.

Tot la inceputul lui 2008, Groupama s-a inteles cu banca ungara OTP pentru preluarea diviziei OTP Garancia, in tranzactie fiind incluse si subsidiarele acesteia din Bulgaria, Romania si Slovacia.

Groupama a inceput sa-si fuzioneze firmele din Romania intr-o singura structura, Groupama Asigurari, care a obtinut autorizatia Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) in iunie 2009 si a fost inregistrata la Registrul Comertului la 1 august 2009.

Prima etapa a constat in absorbtia Asiban de catre BT Asigurari, iar OTP Garancia urma sa fie integrata la sfarsitul lui 2009 sau inceputul lui 2010.