Garda Financiara a desfasurat 4.092 de controale intre 1 si 7 februarie, in urma carora a aplicat amenzi de circa 6,3 milioane lei (1,5 milioane euro), a confiscat bunuri de 2,6 milioane lei si a trimis organelor de urmarire penala 77 de dosare, pentru prejudicii de 41,4 milioane lei, potrivit ANAF.

Din totalul amenzilor au fost incasate 3,059 milioane lei, se arata in comunicatul transmis vineri de Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Actiunile de control desfasurate de comisarii Garzii Financiare au vizat respectarea disciplinei financiar-fiscale, a normelor de comert, realitatea si legalitatea operatiunilor comerciale, precum si monitorizarea achizitiilor intracomunitare, potrivit NewsIn.

ANAF este o institutie publica cu personalitate juridica aflata in subordinea Ministerului Finantelor Publice, in cadrul careia functioneaza Garda Financiara, Autoritatea Nationala a Vamilor, directiile generale ale finantelor publice judetene, Directia Generala a Finantelor Publice a Municipiului Bucuresti si Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili.


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si