Astra asigura bunurile Aeroportului Henri Coanda pentru 1,39 mil. lei

Aeroportul International Henri Coanda Bucuresti SA va plati in acest an prime de 1,39 milioane lei companiei Astra pentru servicii de asigurare a constructiilor impotriva tuturor riscurilor, potrivit anuntului de atribuire al institutiei.
Contractul a fost atribuit asiguratorului Astra in 26 martie 2010, in urma unei licitatii deschise la care a mai participat un asigurator, acesta fiind al treilea an consecutiv in care Astra asigura acest risc, scrie NewsIn.

In 2009, prima de asigurare platita de Aeroportul International Henri Coanda a fost de 1,28 milioane lei, iar polita a fost emisa tot de Astra.

Astra Asigurari a inregistrat anul trecut o valoare a primelor brute subscrise de 795,8 milioane lei (187,8 milioane euro), in crestere cu 22% fata de 2008, potrivit rezultatelor preliminare.

Societatea Astra Asigurari este controlata de grupul Nova Trade, al lui Dan Adamescu, cu o detinere de 72,68% din actiuni, iar grupul austriac Uniqa are o participatie de 27%, pentru care a platit 10 milioane euro in 2005.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri