Ministerul Finantelor Publice (MFP) a platit un comision de 375.000 euro bancilor care au intermediat emisiunea de eurobonduri din martie, nivelul acestuia fiind de 0,0375% din valoarea emisiunii, potrivit datelor anuntate de institutie.

Potrivit Ministerului de Finante, acest comision include toate cheltuielile legate de intermedierea emisiunii, inclusiv costurile legate de organizarea turneului de promovare a emisiunii de eurobonduri, precum si costul serviciilor legale ale emitentului, conform NewsIn.

La inceputul lunii martie, Romania a imprumutat un miliard de euro prin emisiunea de eurobonduri cu scadenta la 5 ani, la un cupon de 5% si un randament total de 5,17% pe an, valoarea subscrierilor ridicandu-se la 4,9 miliarde euro.

Conform clauzelor contractuale ale documentelor, semnate cu intermediarii emisiunii de eurobonduri, comisionul de intermediere a fost confidential, dar Ministerul Finantelor Publice a cerut intermediarilor emisiunii de obligatiuni, respectiv Deutche Bank, Eurobank EFG si HSBC, o derogare de la clauza de confidentialitate, pentru a putea face public nivelul comisionului de intermediere.

MFP a luat aceasta initiativa ca urmare a numeroaselor solicitari venite din partea presei, precu si pentru a contracara speculatiile aparute cu privire la nivelul comisionului platit intermediarilor.Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si
Eliminarea accizei la carburanti va fi discutata in Guvern