Decizia de a inchide sucursala din Romania a fost luata de Consiliul de Administratie al Grupului la data de 30 noiembrie 2009 ca urmare a crizei financiare care s-a instalat din 2008, precum si a riscului in crestere care a afectat Romania, scrie NewsIn.

Nu este singura decizie de acest gen a bancii fraceze. Sygma Banque a mai decis inchiderea sucursalei din Spania, Banco Sygma Hispana (BSH) la mijlocul anului trecut si constituirea unui provizion 3,2 milioane de euro pentru disponibilizari.

Anul trecut, banca a inregistrat o adancire de peste cinci ori a pierdeilor fata de 2008, la 115,205 milioane de euro, de la 17,30 milioane de euro.

Banca franceza Sygma a deschis o sucursala in Romania care a fost inregistrata in registrul institutiilor de credit al Bancii Nationale a Romaniei (BNR) la 27 martie 2008.

In 2009, banca a raportat patru sucursale, in Romania, Spania, Polonia si Marea Britanie. Banca Sygma este specializata in credite auto, credite pentru renovarea locuintelor si in rezerve de credit.