"CSSPP a urmarit pe parcursul anului trecut si recrutarea de personal nou, care sa atinga standardele de pregatire caracteristice unei autoritati de supraveghere in domeniul financiar, dar, in acelasi timp, si mentinerea resursei umane existente", se arata in raport.

La sfarsitul anului 2009, personalul de specialitate al CSSPP era format din 81 de persoane, in crestere cu 6% fata de sfarsitul anului 2008 si de 2,6 ori mai mare ca in 2006, potrivit NewsIn.

Cheltuielile de personal au fost anul trecut sub cele estimate in buget, de 10 milioane lei. "Astfel, la cheltuieli de personal s-au efectuat plati mai mici cu 269,50 mii de lei, iar la cheltuieli privind bunurile si serviciile s-au efectuat plati mai mici cu 123,4 mii lei. Aceste economii s-au datorat politicii financiare a conducerii Comisiei, de minimizare a cheltuielilor strict necesara in contextul actualei crize economico-financiare", potrivit CSSPP.

Contributiile platite de CSSPP pentru salariati au insumat anul trecut 1,98 milioane lei.

CSSPP mentioneaza ca anul trecut a avut in vedere, "cu prioritate, pregatirea personalului de specialitate existent, respectiv asigurarea dezvoltarii profesionale a personalului si instruirea permanenta a acestuia".

In 2009, 44% din personalul total de specialitate apartinea departamentelor de specialitate ale CSSPP (autorizare, reglementare, supraveghere si control), proportii asemanatoare cu cele inregistrate in 2008.

Citeste si Fondurile de pensii private: Profit de 280 mil. lei in 2009 pentru participantii la sistem.