Inspectoratul Teritorial de Munca (ITM) Cluj a verificat, in perioada 15-21 iunie, 12 unitati bancare din Cluj-Napoca si a amendat sase dintre acestea, cu 83.000 de lei, pentru nereguli privind respectarea normelor de sanatate si securitate in munca.
Directorul coordonator al ITM Cluj, Emilian Rosca, a declarat in cadrul unei conferinte de presa ca unitatile bancare controlate sunt BCR, Bancpost, Banca Transilvania si BT Leasing Transilvania IFN, Millenium Bank, Volksbank Romania si Romanian International Bank.

„Obiectivul controlului a fost cresterea gradului de constientizare a angajatorilor din sistemul bancar in ceea ce priveste necesitatea respectarii prevederilor in domeniul sanatatii si securitatii in munca, aplicarea corecta a dispozitiilor legale in acest domeniu in vederea protejarii lucratorilor din sistemul bancar. ITM Cluj a verificat modul in care angajatorii au solutionat sau nu problemele care vizeaza prevenirea riscurilor profesionale, protectia sanatatii lucratorilor prin controlul medical la angajare si perioadic, eliminarea factorilor de risc de accidentare sau imbolnavire profesionala, semnalizarile de sanatate si securitate in munca si instruirea lucratorilor si a reprezentantilor lor”, a afirmat directorul ITM Cluj, potrivit NewsIn.

Inspectorii de munca au constatat ca bancile nu au remediat masurile dispuse in controalele anterioare: nu au evaluari ale riscurilor complete, ca urmare a omiterii unor factori de risc specifici anumitor locuri de munca, nu au avut actualizate sau chiar lipseau planurile de prevenire si protectie, angajatii nu aveau instructaj cu privire la securitatea si sanatatea in munca, locul de munca nu era corespunzator semnalizat, nu era verificata rezistenta de dispersie a prizelor de impamantare, lucratorii desemnati nu aveau asigurat nivelul minim de pregatire si ITM nu a primit documentele solicitate.

Procesele verbale de constatare a amenzilor au fost trimise, in majoritatea cazurilor, la sediile sociale ale bancilor, aflate in Bucuresti.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri