Piraeus Bank Romania va trece la tehnologia cu cip in cazul a peste 100.000 de carduri de credit si de debit pana la sfarsitul anului, tehnologie care ofera un nivel mai mare de securitate comparativ cu cardurile traditionale cu banda magnetica, a anuntat banca.
Proiectul include toate tipurile de carduri emise de Piraeus Bank Romania - cardurile de credit Piraeus Visa Classic si Visa Exclusive Gold si cardurile de debit Visa Shop & Cash - si vizeaza atat detinatorii actuali de carduri, cat si pe noii solicitanti, se arata in comunicat.

"Proiectul de inlocuire a cardurilor cu banda prin cele cu memorie cip vine in continuarea procesului prin care toate ATM-urile si POS-urile proprii au fost adaptate la noua tehnologie EMV inca de la inceputul anului 2009", a declarat managerul de operatiuni carduri al bancii, Oana Tanasescu.

La sfarsitul lunii martie 2010, Piraeus Bank Romania avea 254 bancomate (ATM-uri) si 1.002 de aparate pentru plata cu cardul la comercianti (POS-uri).

Nnumarul cardurilor de debit si de credit emise de Piraeus Bank Romania a ajuns la 102.498 de unitati la sfarsitul lui martie 2010, in crestere de 12% fata de aceeasi perioada din 2009.

Piraeus Bank Group are in prezent 872 de sucursale in Grecia, Albania, Bulgaria, Romania, Serbia, Ucraina, Egipt, Cipru, New York si Londra.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Banca Transilvania a ajuns la 4 milioane de carduri emise