Grupul Uniqa a subscris in primul semestru prime in valoare de 3,2 miliarde de euro, cu 9,3% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, iar in Europa de Est a inregistrat cresteri semnificative, a anuntat asiguratorul austriac, conform Mediafax.

"In cele mai multe dintre cele 21 de piete pe care suntem prezenti suntem peste evolutia si prognoza pietei. In lipsa unor socuri externe, este posibila o crestere de doua cifre a primelor subscrise in acest an. Faptul ca primele subscrise in Europa de Est au crescut din nou semnificativ este de asemenea pozitiv", a afirmat, intr-un comunicat al asiguratorului, directorul general al Uniqa, Konstantin Klien.

Pe piata austriaca, Uniqa a avut un avans al primelor de aproximativ 1,7%, in timp ce divizia internationala a consemnat o crestere de 23,8%.

Cel mai important avans a venit pe segmentul asigurarilor de viata, de 16%, la 1,3 miliarde de euro, cu o crestere de doua cifre in Europa de Sud-Est.

Din activitati de asigurari de sanatate, Uniqa a generat prime de 496 milioane de euro, cu 5,3% mai mult ca in aceeasi perioada a anului anterior.

Grupul a atras 1,38 miliarde de euro pentru asigurarea proprietatilor si impotriva accidentelor, suma cu 5% mai mare decat cea din primele sase luni ale anului trecut, evolutie sustinuta de Europa de Sud-Est, dar si de evolutia pozitiva din Austria si Europa de Vest, se arata in comunicat.

Uniqa va publica rezultatele financiare consolidate pentru prima jumatate a anului la 26 august.

Grupul austriac detine pe piata romaneasca societatile de asigurari Uniqa Asigurari, Agras Asigurari si o participatie de 27% la compania de asigurari Astra.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »Citeste si