"In cele mai multe dintre cele 21 de piete pe care suntem prezenti suntem peste evolutia si prognoza pietei. In lipsa unor socuri externe, este posibila o crestere de doua cifre a primelor subscrise in acest an. Faptul ca primele subscrise in Europa de Est au crescut din nou semnificativ este de asemenea pozitiv", a afirmat, intr-un comunicat al asiguratorului, directorul general al Uniqa, Konstantin Klien.

Pe piata austriaca, Uniqa a avut un avans al primelor de aproximativ 1,7%, in timp ce divizia internationala a consemnat o crestere de 23,8%.

Cel mai important avans a venit pe segmentul asigurarilor de viata, de 16%, la 1,3 miliarde de euro, cu o crestere de doua cifre in Europa de Sud-Est.

Din activitati de asigurari de sanatate, Uniqa a generat prime de 496 milioane de euro, cu 5,3% mai mult ca in aceeasi perioada a anului anterior.

Citeste si:

Grupul a atras 1,38 miliarde de euro pentru asigurarea proprietatilor si impotriva accidentelor, suma cu 5% mai mare decat cea din primele sase luni ale anului trecut, evolutie sustinuta de Europa de Sud-Est, dar si de evolutia pozitiva din Austria si Europa de Vest, se arata in comunicat.

Uniqa va publica rezultatele financiare consolidate pentru prima jumatate a anului la 26 august.

Grupul austriac detine pe piata romaneasca societatile de asigurari Uniqa Asigurari, Agras Asigurari si o participatie de 27% la compania de asigurari Astra.