Anuntul lui Dinu Patriciu referitor la achizitionarea pachetului de actiuni la Dyneff a dus la o explozie a pretului actiunilor RRC la BVB.
Ziua de ieri de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a fost dominata de tranzactiile cu actiuni Rompetrol Rafinare Constanta (simbol bursier RRC). La BVB s-au vindut, respectiv cumparat actiuni in valoare totala de 58,31 milioane lei, dintre care aproximativ 50%, mai exact 27,27 milioane de lei, au reprezentat tranzactiile cu actiuni RRC.

A fost o zi perfecta

Anuntul lui Dinu Patriciu referitor la achizitionarea pachetului de actiuni la Dyneff, a dus, asa cum era si normal, la o crestere a pretului actiunilor RRC de 7,27%, spune Pop Ovidiu Sergiu, presedinte SSIF Intervam. De fapt, pe parcursul zilei de tranzactionare, pretul actiunilor RRC a fluctuat destul de mult. Daca in data de 7.12.2005 (ultima zi de tranzactionare) o actiune RRC era cotata la 0,1110 lei, ieri, la ora 10.15, cind s-a deschis sedinta, ele au urcat imediat la 0,1210 lei, iar dupa douazeci de minute au atins maximumul zilei, de 0,1240 lei pe actiune. La ora 11.30 cresterea pe actiunile RRC era de 10%, si asta in conditiile in care se vindusera peste 130 de milioane de actiuni. Dupa ora 12.00, actiunile RRC au continuat sa piarda din valoare, semn ca multi investitori erau multumiti de randamentul obtinut pe RRC. Nu trebuie uitat ca la BVB sint si speculatori, care probabil au considerat ca o crestere de 7% este destul de buna pentru a-si marca profitul, ne lamureste cum sta treaba pe piata de capital presedintele SSIF Intervam.

Cresterea va continua

La finalul sedintei actiunile RRC s-au inchis la 0,1180 lei/actiune, inregistrind o crestere de 7,27%. Foarte buna in conditiile in care in ultima perioada de timp pretul actiunilor Rompetrol Rafinare a cazut continuu. Totusi, volumul mare de actiuni vindut in piata ne atrage atentia ca unii investitori au considerat ca pretul actiunilor ar putea fluctua foarte mult si in viitor. A fost o zi buna pentru investitorii RRC. Ramine de vazut daca vor continua zilele bune, deoarece conducerea are unele probleme de rezolvat, sustine Iulian Panait, presedintele firmei de consultanta financiara KTD Invest. Presedintele Intervam este mai optimist cu privire la viitorul actiunilor RRC. Personal, cred ca aceste actiuni mai au puterea de a creste. Rezultatele financiare ale companiei sint bune. Dar acolo exista unele probleme legate de conducerea companiei, care ar putea influenta si negativ in viitor pretul actiunilor, mai spune Pop Ovidiu Sergiu.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri