"La sase luni, Eureko Asigurari a subscris prime de 19,7 milioane de lei, din care asigurarile de viata au contribuit cu 15,2 milioane de lei. Veniturile din polite de viata au scazut cu 15%, iar cele de sanatate cu 8%, la 4,5 milioane de lei", a declarat directorul general adjunct al companiei, Carmen Radu, citat de Mediafax.

Ea a adaugat ca, pana la finele anului, asigurarile de viata vor inregistra o reducere de 10%, in timp ce segmentul politelor de sanatate va consemna o contractie de 5%.

"Per total, primele subscrise de companie in acest an vor scadea cu 7%, sau chiar mai putin, daca vom finaliza cu succes negocierile privind reinnoirea spre finele anului a unor polite de sanatate pentru mai multi clienti din zona business", a spus Radu.

Reprezentantul Eureko a afirmat ca piata asigurarilor de viata, in ansamblul ei, a avansat cu 3% la sase luni, evolutie sustinuta de rezultatele unei societati, BCR Asigurari de Viata, care a raportat o majorare a primelor de peste 80%.

"Daca excludem acest asigurator, piata a scazut cu 5% la sase luni si aceasta evolutie se observa in rezultatele celor mai multe companii prezente pe segmentul asigurarilor de viata", a aratat reprezentantul Eureko Asigurari.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor nu a dat publicitatii datele statistice privind rezultatele asiguratorilor la sase luni.

Potrivit lui Carmen, politele cu componenta investitionala (unit-linked) din portofoliul Eureko Asigurari au inregistrat o crestere de peste 60%, in timp ce politele traditionale au scazut cu aproximativ 20% in privinta primelor subscrise.

Citeste si:

"Se observa o majorare a cererilor de reducere a primelor de asigurare din partea clientilor aflati in dificultate financiara. In privinta politelor de sanatate, vanzarile noi si reinnoirile sunt la nivelul anului 2009 si se observa o scadere usoara a contractelor de grup, pe fondul renuntarii unor angajatori la acest timp de contracte din cauza situatiei economice actuale", a spus Radu.

Parte a grupului financiar olandez Eureko, subsidiara din Romania este unul dintre principalii jucatori de pe piata asigurarilor de viata.

In 2009, societatea a subscris prime de 52,01 milioane de lei, in scadere cu 35,3% fata de anul precedent, pe fondul renuntarii companiei la asigurarile auto (RCA, CASCO).

Pierderile companiei au scazut cu 27,1%, la 19 milioane de lei.

La finele primului semestru, Eureko Asigurari a raportat pierderi de 12,4 milioane de lei, comparativ cu 14,1 milioane de lei in intervalul ianuarie-iunie 2009.