Subscrierile Eureko Asigurari din polite de viata si de sanatate vor scadea in acest an cu 7% fata de 2009, cand au totalizat 43,8 milioane de lei, evolutie care se inscrie in tendinta consemnata de rezultatele semestriale ale celor mai multi asiguratori prezenti pe aceste segmente de piata.
"La sase luni, Eureko Asigurari a subscris prime de 19,7 milioane de lei, din care asigurarile de viata au contribuit cu 15,2 milioane de lei. Veniturile din polite de viata au scazut cu 15%, iar cele de sanatate cu 8%, la 4,5 milioane de lei", a declarat directorul general adjunct al companiei, Carmen Radu, citat de Mediafax.

Ea a adaugat ca, pana la finele anului, asigurarile de viata vor inregistra o reducere de 10%, in timp ce segmentul politelor de sanatate va consemna o contractie de 5%.

"Per total, primele subscrise de companie in acest an vor scadea cu 7%, sau chiar mai putin, daca vom finaliza cu succes negocierile privind reinnoirea spre finele anului a unor polite de sanatate pentru mai multi clienti din zona business", a spus Radu.

Reprezentantul Eureko a afirmat ca piata asigurarilor de viata, in ansamblul ei, a avansat cu 3% la sase luni, evolutie sustinuta de rezultatele unei societati, BCR Asigurari de Viata, care a raportat o majorare a primelor de peste 80%.

"Daca excludem acest asigurator, piata a scazut cu 5% la sase luni si aceasta evolutie se observa in rezultatele celor mai multe companii prezente pe segmentul asigurarilor de viata", a aratat reprezentantul Eureko Asigurari.

Comisia de Supraveghere a Asigurarilor nu a dat publicitatii datele statistice privind rezultatele asiguratorilor la sase luni.

Potrivit lui Carmen, politele cu componenta investitionala (unit-linked) din portofoliul Eureko Asigurari au inregistrat o crestere de peste 60%, in timp ce politele traditionale au scazut cu aproximativ 20% in privinta primelor subscrise.

"Se observa o majorare a cererilor de reducere a primelor de asigurare din partea clientilor aflati in dificultate financiara. In privinta politelor de sanatate, vanzarile noi si reinnoirile sunt la nivelul anului 2009 si se observa o scadere usoara a contractelor de grup, pe fondul renuntarii unor angajatori la acest timp de contracte din cauza situatiei economice actuale", a spus Radu.

Parte a grupului financiar olandez Eureko, subsidiara din Romania este unul dintre principalii jucatori de pe piata asigurarilor de viata.

In 2009, societatea a subscris prime de 52,01 milioane de lei, in scadere cu 35,3% fata de anul precedent, pe fondul renuntarii companiei la asigurarile auto (RCA, CASCO).

Pierderile companiei au scazut cu 27,1%, la 19 milioane de lei.

La finele primului semestru, Eureko Asigurari a raportat pierderi de 12,4 milioane de lei, comparativ cu 14,1 milioane de lei in intervalul ianuarie-iunie 2009.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri