Aceasta este prima crestere a rezervei valutare dupa ce timp de patru luni a scazut.

In cursul lunii septembrie au fost inregistrate intrari de 2,57 miliarde de euro, reprezentand transa a sasea aferenta acordului stand-by, modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finantelor Publice (inclusiv transa a treia a imprumutului de la Comisia Europeana), venituri din administrarea rezervelor internationale si altele.

Iesirile de la rezerva BNR au insumat 1,54 miliarde de euro, reprezentand modificarea rezervelor minime in valuta constituite de institutiile de credit, plati din contul Comisiei Europene, plati de rate si dobanzi aferente datoriei publice externe directe si garantate de stat si altele.

Citeste si:

Rezerva de aur a BNR s-a mentinut in septembrie la 103,7 tone, iar in conditiile evolutiilor preturilor internationale, valoarea acesteia s-a situat la 3,2 miliarde euro.

Rezervele internationale ale Romaniei (valute plus aur) insumau la finele lunii septembrie 35,78 miliarde euro, fata de 34,79 miliarde euro la 31 august.