Raiffeisen crede ca experienta in finantare agricola o apropie de CEC

Experienta pe care Raiffeisen International o are in sectorul de finantare agricola si posibilitatea furnizarii de servicii in zonele rurale reprezinta puncte forte in cursa pentru preluarea CEC, potrivit lui Herbert Stepic, presedintele institutiei, citat de Reuters.

"Putem sa oferim statului roman garantii pe care nu le mai poate oferi nimeni: suntem capabili sa furnizam servicii pe tot teritoriul tarii, inclusiv in zonele rurale. Avem zeci de ani de experienta in sectorul de finantare pentru agricultura", a declarat Stepic. Consortiul format de Raiffeisen International Bank si Raiffeisen Zentralbank Oesterreich Aktiengesellschaft se afla in cursa pentru privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), alaturi de alte sase institutii de credit: Erste Bank, National Bank of Greece, Banca Monte dei Paschi di Siena SpA, Dexia Bank, EFG Eurobank si OTP Bank.

Potrivit lui Stepic, oferta saraca de banci din Europa Centrala si de Est si din Balcani a determinat cresterea semnificativa a preturilor, oficialul dand exemplul Erste Bank, care a platit 3,75 miliarde euro pentru aproximativ 62% din actiunile Bancii Comerciale Romane (BCR). "Pentru Erste a fost cu siguranta o afacere importanta. Noi nu am fi platit atat de mult", a spus Stepic. Presedintele Raiffeisen considera ca statele din Europa de Est vor continua sa se dezvolte, indiferent de circumstante.

"Ceea ce este deosebit este ca aceste state au de recuperat 50, 60 de ani", a precizat Stepic. Raiffeisen este prezenta in 16 state din fostul bloc comunist, unde sectorul bancar, atat cel de retail, cat si cel corporatist, inregistreaza un ritm alert de dezvoltare. In Romania, Raiffeisen International Bank Holding detine 99,44% din actiunile Raiffeisen Bank, numarul trei din sectorul bancar romanesc, cu o cota de piata de aproape 10%.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »Setari Cookie-uri