Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) acorda un imprumut de zece milioane de euro Raiffeisen Bank Romania pentru finantarea proiectelor de eficienta energetica ale companiilor locale, a anuntat institutia financiara internationala, scrie Mediafax.
"Prin acest proiect, BERD continua sa promoveze eficienta energetica in Romania. Imprumutul acordat catre Raiffeisen Bank Romania va facilita in continuare accesul la finantare pentru sectorul industrial local, ajutand companiile private sa isi reduca nivelul de consum energetic si, astfel, sa isi imbunatateasca nivelul general de competitivitate", a declarat intr-un comunicat, Claudia Pendred, director BERD pentru Romania.

Imprumutul acordat in cadrul Facilitatii UE/ BERD de finantare pentru eficienta energetica va fi folosit pentru a finanta investitii in acest domeniu implementate de companiile romanesti cu imprumuturi pe termen lung in valoare de pana la 2,5 milioane de euro fiecare.

Programul comun de finantare al Comisiei Europene si Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare pentru Romania permite sectorului industrial privat sa maximizeze economisirea energiei si sa isi imbunatateasca nivelul general de competitivitate.

Finantarea din partea BERD va fi completata de granturi din partea Uniunii Europene pentru sustinerea unui program de asistenta tehnica si acordarea de stimulente de plata pentru clientii finali, promovand astfel investitiile in energia durabila.

"In calitate de finantator important pe piata locala atat pentru companii, cat si pentru persoane fizice, vedem un potential pentru imbunatatiri in domeniul eficientei energetice in industrie si in gospodarii. Aceasta facilitate din partea BERD va creste capacitatea noastra de a le oferi clientilor nostri servicii cu valoare adaugata", a afirmat, in comunicat, Steven van Groningen, director executiv al Raiffeisen Bank Romania.

De la inceputul activitatii sale in Romania, BERD a alocat peste cinci miliarde de euro diferitelor sectoare din economie care au atras investitii de inca noua miliarde de euro.

Raiffeisen Bank asigura o gama completa de produse si servicii financiare pentru aproape doua milioane de clienti de la nivelul corportiilor si din segmente individuale private.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri