Generali Asigurari va fuziona prin absorbtie cu Ardaf, iar noua entitate va pastra in portofoliu ambele marci, ca urmare a deciziei grupului italian Generali, care controleaza cei doi asiguratori.

Compania rezultata se va numi Generali Romania.

"Fuziunea va crea o companie mai puternica, mai eficienta si mai performanta si va consolida prezenta strategica, pe termen lung, a Grupului Generali in Romania, in concordanta cu planurile actionarilor", a declarat Marie Kovarova (foto), coordonator al operatiunilor Generali in Romania.

Procedura juridica de fuziune presupune absorbtia Generali Asigurari de catre Ardaf, iar pastrarea ambelor branduri implica si mentinerea celor doua retele de vanzare.

Potrivit Generali, aceasta procedura, care este doar o formalitate tehnica, a fost determinata pe baza respectarii aspectelor legale, de reglementare, financiare si operationale ale fuziunii si nu va influenta forma noii entitati. Fara a afecta scopul si obiectivele planului de reorganizare, caile de derulare legala a fuziunii pot fi amendate pe parcurs, in functie de indicatiile si solicitarile venite din partea autoritatilor competente.

Dupa fuziune, Generali Romania va prelua toate obligatiie fata de clientii celor doua companii.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Finante - Banci »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Drumul de la multinationala la doua businessuri si un exit