Moneda nationala s-a apreciat in a doua parte a sesiunii interbancare, iar cotatiile au coborat pana aproape de 4,24 lei/euro, in contrast cu evolutia valutelor din regiune, care au inregistrat corectii usoare.
In jurul orei 16:30, bancile afisau cotatii de 4,2395 - 4,2400 lei/euro, sub nivelul de la finalul sesiunii de joi, de 4,2470 - 4,2490 lei/euro, informeaza Mediafax.

Potrivit unor dealeri, pe parcursul sesiunii volumele transferate au fost reduse, iar spre finalul zilei cateva ordine de vanzare de valuta au reusit sa coboare cursul pana la un minim de 4,24 lei/euro. Dealerii nu exclud insa posibilitatea interventiei indirecte a BNR.

Primele tranzactii cu fost realizate la 4,2480 - 4,2495 lei/euro, iar in prima jumatate a sedintei paritatea a urcat treptat, pana la un maxim de 4,2505 lei/euro.

Valutele din regiune afisau deprecieri de pana la 0,5% fata de euro, la inchiderea sesiunii locale, iar dealerii spun ca piata este usor ingrijorata pentru situatia Portugaliei, dupa ce obligatiunile portugheze cu scadenta la cinci ani au atins vineri un maxim istoric.

Atentia jucatorilor este, totodata, indreptata asupra noutatilor de la intalnirea ministrilor de finante si a guvernatorilor bancilor centrale din tarile G20.

BNR a publicat vineri o referinta de 4,2493 lei/euro, cu 0,16 bani mai redusa fata de joi, cand euro a fost cotat la 4,2509 lei/euro. Leul s-a depreciat insa usor fata de moneda americana, iar BNR a afisat o referinta de 3,1336 lei/dolar, cu 0,14 bani peste cursul oficial de joi, de 3,1322 lei/dolar.

Dobanzile practicate de bancile comerciale pentru plasamentele cu scadenta la o zi au scazut foarte usor, la 3,57% - 4,07%, dupa ce joi au fost de 3,60% - 4,10%.

Pe de alta parte, randamentele pentru sumele plasate pe termen de o saptamana au crescut la 4,19% - 4,68%, in conditiile in care joi, 24 februarie, va incepe o noua perioada in care bancile trebuie sa constituie rezervele minime impuse de BNR. Joi, dobanzile pentru acest tip de plasamente au fost de 3,98% - 4,48%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Finanțe - Bănci »


Setari Cookie-uri