"Pot sa va spun ca sustin capitalizarea profitului obtinut in 2010. Impreuna cu presedintele CEC Bank viom cauta solutii pentru a creste in continuare activitatea bancii", a declarat Gheorghe Ialomitianu.

CEC Bank, singura banca comerciala detinuta de statul roman, a obtinut in 2010 un profit inainte de impozitare in valoare de 65,13 milioane de lei, in crestere cu 30,16% fata de rezultatul din anul precedent.

Ialomitianu a precizat ca Guvernul nu discuta privatizarea CEC Bank in acest moment.

"Trebuie sa gasim solutii pentru consolidarea CEC Bank. Nu discutam despre privatizarea CEC Bank in aceasta perioada", a spus ministrul Finantelor.

Citeste si:

Radu Gratian Ghetea, presedintele CEC Bank, a adaugat ca moment actual nu este favorabil pentru o privatizare, deoarece pretul actual al bancii este mai mic decat cel din 2006, an in care statul a incercat sa privatizeze banca.

"Capitalizarea profitului este prima solutie pe care am gasit-o pentru consolidarea activitatii. Vom avea discutii si la Comisia Europeana pentru a vedea in mod concret ce trebuie sa faca statul roman pentru majorarea capitalului social", a adaugat Ialomitianu.

CEC Bank are o cota de piata de 6,35% dupa valoarea activelor gestionate si ocupa locul patru in clasamentul institutiilor de credit.