Cel mai bine vandut smartphone in 2010 de catre operatorul telecom Vodafone Romania, al doilea jucator de pe piata locala, a fost Nokia 5230, urmat de HTC Wildfire si HTC Desire. Vezi ce estimari are operatorul pentru 2011 in ceea ce priveste vanzarile de smartphone-uri dar si piata tabletelor PC.
“In functie de perioade, dar si de promotii, in fiecare luna am avut cate un lider – foarte bine vandute au fost, de exemplu, si terminale ale Samsung. Dar, daca e sa facem un top al celor mai bine vandute smartphone-uri in 2010, pe primul loc s-ar situat Nokia 5230, cu sistem de operare Symbian, urmat de HTC Wildfire si Desire. Motivul, printre altele, este si ca acestea au fost incluse in portofoliu mai devreme decat alte modele”, a declarat Bogdan Matei, director Vodafone stores.

Oficialul Vodafone estimeaza ca in Romania, in prezent, sunt circa 20 de milioane de SIM-uri pe piata. Dintre acestea, 2-3 milioane sunt instalate in smartphone-uri. “Un singur amendament – dintre cele 20 de milioane de SIM-uri de pe piata, unele nu sunt folosite, dar nu exista statistici exacte, din pacate”.

In ceea ce priveste numarul de tablete PC de pe piata, oficialul companiei estimeaza ca ar fi undeva in jur de 10.000. Desi piata este inca mica, Matei subliniaza ca aceasta va creste cu peste 50% in 2011, “o crestere fantastica, datorita intrarii de noi modele si a suportului din partea operatorilor”.

Bogdan Matei subliniaza ca circa 70% din vanzarile de tablete se vor realiza prin retail si doar aproximativ 30% prin operatorii telecom de pe piata. “Toate tabletele au conectivitate wireless si exista Internet preplatit, deci multi se vor duce sa cumpere tabletele din magazinele de retail, ulterior achizitionand, eventual, si servicii de Internet de la operatori”.

Noile produse lansate in premiera la nivel international ajung din ce in ce mai repede in Romania, Vodafone urmand sa anunte in curand terminalul LG Optimus 2X in portofoliu.

In ceea ce priveste comercializarile de iPhone-uri, oficialul companiei nu a dorit sa declare un numar exact de vanzari ci a subliniat doar ca “Am vandut mult mai multe decat concurentul direct Cosmote Romania. ‘Mult mai multe’ insemnand ca am comercializat cel putin cu 1.000 mai multe”.

Principalii concurenti ai Vodafone Romania pe piata locala sunt Orange Romania, Cosmote Romania, precum si Romtelecom, RCS&RDS si UPC Romania.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri