"Retragerea calitatii de furnizori vine ca urmare a nerespectarii de catre furnizorii de serviciu universal a unora dintre obligatiile pe care acestia le aveau in calitate de furnizori de serviciu universal. Abaterile au fost constatate de ANCOM in urma controalelor efectuate de la momentul desemnarii pana in prezent", se arata intr-un comunicat al ANCOM, potrivit Mediafax.

Astfel, ca urmare a unui control efectuat in iunie 2010, ANCOM a constatat ca cei doi furnizori nu si-au indeplinit obligatia de a publica un registru al abonatilor in forma tiparita intr-un numar de sase milioane de exemplare, asa cum s-au angajat prin ofertele depuse, si le-a acordat o perioada suplimentara de timp pentru a remedia sau justifica incalcarea obligatiei.

"Avand in vedere ca justificarea transmisa ANCOM de catre furnizori nu a fost considerata intemeiata, dupa expirarea termenului acordat de ANCOM s-a efectuat o noua actiune de control menita sa verifice daca furnizorii au intrat in legalitate. Constatandu-se mentinerea incalcarii obligatiilor asumate, ANCOM a sanctionat societatile cu amenda contraventionala in cuantum de 15.000 lei, si totodata a dispus obligarea acestora la publicarea celor sase milioane de exemplare ale registrelor de abonati in forma tiparita in termen de 30 zile de la comunicarea deciziei de sanctionare", se precizeaza in comunicat.

Intrucat companiile tot nu au publicat registrele, ANCOM le-a retras calitatea de furnizori de serviciu universal, cu incepere de la 31 martie.