Autoritatea de reglementare in comunicatii ANCOM a retras Infoclick si Newsphone Hellas autorizatia de furnizori de serviciu universal desemnati in vederea punerii la dispozitia utilizatorilor finali a informatiilor privind abonatii, respectiv a unui registru al abonatilor in forma electronica.
"Retragerea calitatii de furnizori vine ca urmare a nerespectarii de catre furnizorii de serviciu universal a unora dintre obligatiile pe care acestia le aveau in calitate de furnizori de serviciu universal. Abaterile au fost constatate de ANCOM in urma controalelor efectuate de la momentul desemnarii pana in prezent", se arata intr-un comunicat al ANCOM, potrivit Mediafax.

Astfel, ca urmare a unui control efectuat in iunie 2010, ANCOM a constatat ca cei doi furnizori nu si-au indeplinit obligatia de a publica un registru al abonatilor in forma tiparita intr-un numar de sase milioane de exemplare, asa cum s-au angajat prin ofertele depuse, si le-a acordat o perioada suplimentara de timp pentru a remedia sau justifica incalcarea obligatiei.

"Avand in vedere ca justificarea transmisa ANCOM de catre furnizori nu a fost considerata intemeiata, dupa expirarea termenului acordat de ANCOM s-a efectuat o noua actiune de control menita sa verifice daca furnizorii au intrat in legalitate. Constatandu-se mentinerea incalcarii obligatiilor asumate, ANCOM a sanctionat societatile cu amenda contraventionala in cuantum de 15.000 lei, si totodata a dispus obligarea acestora la publicarea celor sase milioane de exemplare ale registrelor de abonati in forma tiparita in termen de 30 zile de la comunicarea deciziei de sanctionare", se precizeaza in comunicat.

Intrucat companiile tot nu au publicat registrele, ANCOM le-a retras calitatea de furnizori de serviciu universal, cu incepere de la 31 martie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri