Site-ul de cupoane Groupon ar putea alege bancile Goldman Sachs si Morgan Stanley pentru a incepe demersurile pentru IPO (oferta publica initiala), pana la finalul anului in curs, au declarat surse familiare cu situatia citate de presa internationala.

IPO-ul ar putea evalua compania cu sediul in Chicago la o valoare intre 15 si 20 mld. $, conform persoanelor. Valoarea Groupon ar putea fluctua in functie de starea pietei de capital din momentul listarii la bursa.

Groupon inca nu a decis ce suma de bani urmareste sa atraga ca urmare a oferirii de actiuni catre investitori, dar ar putea sa se ridice pana la 1 mld. $, conform persoanelor familiare cu situatia. IPO-ul ar putea avea loc in trimestrul trei al anului curent.

Daca va avea loc listarea la bursa a Groupon, aceasta va fi una dintre cele mai profitabile si probabil una dintre cele mai mari listari ale anului curent.

Fodata in 2008, Groupon a atras investitii de la firme precum Lightbank, Andreessen Horowitz si Battery Ventures, precum si grupul din Rusia Digital Sky Technologies.

Anul trecut, Groupon a refuzat o oferta de 6 mld. $ din partea Google. Imediat dupa refuz, compania a atras o investitie de 950 mil. $. Compania are circa 6.000 de angajati la nivel global si vinde cupoane de reducere catre 60 de milioane de abonati in 500 de piete din intreaga lume.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si