Groupon pregateste IPOul. Va alege Goldman Sachs sau Morgan Stanley?

Site-ul de cupoane Groupon ar putea alege bancile Goldman Sachs si Morgan Stanley pentru a incepe demersurile pentru IPO (oferta publica initiala), pana la finalul anului in curs, au declarat surse familiare cu situatia citate de presa internationala.

IPO-ul ar putea evalua compania cu sediul in Chicago la o valoare intre 15 si 20 mld. $, conform persoanelor. Valoarea Groupon ar putea fluctua in functie de starea pietei de capital din momentul listarii la bursa.

Groupon inca nu a decis ce suma de bani urmareste sa atraga ca urmare a oferirii de actiuni catre investitori, dar ar putea sa se ridice pana la 1 mld. $, conform persoanelor familiare cu situatia. IPO-ul ar putea avea loc in trimestrul trei al anului curent.

Daca va avea loc listarea la bursa a Groupon, aceasta va fi una dintre cele mai profitabile si probabil una dintre cele mai mari listari ale anului curent.

Fodata in 2008, Groupon a atras investitii de la firme precum Lightbank, Andreessen Horowitz si Battery Ventures, precum si grupul din Rusia Digital Sky Technologies.

Anul trecut, Groupon a refuzat o oferta de 6 mld. $ din partea Google. Imediat dupa refuz, compania a atras o investitie de 950 mil. $. Compania are circa 6.000 de angajati la nivel global si vinde cupoane de reducere catre 60 de milioane de abonati in 500 de piete din intreaga lume.

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri