Ada Roseti, Discovery: Un televizor HD la care nu ai ce vedea, este un tablou foarte scump

Televizoarele care pot difuza programe in format de inalta definitie sunt doar niste tablouri foarte scumpe cat timp pentru acestea nu exista continut, a declarat Ada Roseti, channel director pentru Europa de Sud-Est la Discovery Networks, in cadrul unei conferinte organizate de Asociatia pentru Comunicatii Digitale.

“Fara continut, HD-ul este un moft”, a mai spus managerul, adaugand ca primul canal HD din lume a fost lansat in 2002 in SUA chiar de compania pe care o reprezinta (Discovery HD Theater, in prezent HD Theater).

Televizorul este in prezent cel mai urmarit ecran, la nivel mondial oamenii petrecand in medie 12 ore pe saptamana privind la televizor, potrivit unui studiu realizat anul trecut de furnizorul de echipamente telecom Ericsson.

Pe de alta parte, oamenii stau 8,6 ore pe saptamana in fata computerului si 2,8 ore pe smartphone-uri ori tablete PC. Studiu se refera la timpul petrecut pentru relaxare si nu in interes de serviciu.

In Romania, in aproximativ 30% dintre cele 5,7 milioane de gospodarii care au un abonament TV exista un televizor care poate furniza continut HD, mai spune Ada Roseti. Dintre cei care detin un astfel de televizor, doar o treime plateste pentru un abonament prin care poate avea acces la programe HD, potrivit managerului Discovery.

In prezent serviciile de televiziune HD sunt oferite de toti marii operatori: RCS&RDS, UPC Romania si Romtelecom.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri