Cisco Systems ar putea disponibiliza mii de angajati la nivel global, in cea mai mare miscare de acest fel pentru companie, scopul final fiind acela de a reduce cheltuielile cu 1 mld. $, scrie MarketWatch.
John Chambers a anuntat ca scopul sau este de a reduce cheltuielile cu 1 mld. $.

Analistii estimeaza ca, pentru a atinge acest nivel de reduceri, producatorul de echipamente de retea trebuie sa disponibilizeze pana la 4.000 de angajati in urmatoarele luni. Acest numar ar reprezenta 4% din intreaga forta de munca a companiei.

Cisco nu a mai disponibilizat masiv angajati din 2002, cand compania a concediat 2.000 de oameni.

Chambers a subliniat luna trecuta ca isi asuma responsabilitatea pentru anumite greseli de management si ca va incerca sa se axeze pe business-ul principal si sa fie mai disciplinat in ceea ce priveste extinderea pe noi domenii de activitate. Seful companiei, care conduce Cisco de 16 ani, a spus ca va retrage din angajati din cateva zone non-strategice unde firma nu este jucatorul numarul unu sau doi.

Cu o luna in urma Cisco a anuntat ca va renunta la camera video Flip si va disponibiliza 550 de angajati.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri