"Expozitia prezinta publicului o serie de echipamente radio, documente si diverse materiale care ilustreaza modul in care au evoluat comunicatiile romanesti de-a lungul vremii. Printre exponate se numara modele ale ultimelor aparate telefonice de ebonita produse in tara noastra, aparate telefonice folosite pe campul de lupta din al Doilea Razboi Mondial, primele aparate de masurare a frecventelor folosite de expertii Autoritatii, precum si modele de telefoane mobile din ofertele primilor operatori de servicii de telefonie mobila de pe teritoriul
Romaniei, dar si o colectie impresionanta de timbre ce ilustreaza evolutia sectorului telecomunicatiilor", a afirmat Catalin Marinescu, presedintele ANCOM.

Expozitia poate fi vizitata pana la 31 august 2011, de luni pana joi intre orele 08:30 si 20:00, iar vineri, sambata si duminica, de la 08:30 la 17:00, la sediul Autoritatii din str. Delea Noua, nr. 2, sector 3, Bucuresti.

Intrarea este gratuita.

Expozitia a fost lansata pe 17 mai, aceasta zi fiind declarata Ziua Internationala a Telecomunicatiilor in urma cu 146 de ani, odata cu semnarea la Paris, la 17 mai 1865, a primei Conventii Internationale privind Telegrafia, ocazie cu care a fost creata Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor (UIT).

Citeste si:

De asemenea, anul acesta se implinesc 20 de ani de cand in Romania au aparut primele institutii care s-au ocupat de administrarea spectrului radio.

In 1990, Ministerul Transporturilor si Telecomunicatiilor s-a reorganizat prin separarea responsabilitatilor executive de cele operative si de exploatare.

Astfel, la aceasta data s-au infiintat atat Ministerul Comunicatiilor, cat si ROM-POST-TELECOM, prima "regie autonoma" din Romania, care a preluat activitatea operationala in domeniul telecomunicatiilor, radiocomunicatiilor si postei, in timp ce ministerul a ramas responsabil cu elaborarea si aplicarea politicilor, strategiilor si reglementarilor in domeniu.

In 2011 se implinesc 20 de ani de cand, in anul 1991, din reorganizarea ROM-POST-TELECOM au luat nastere patru regii autonome: Romtelecom, Posta Romana, Radiocomunicatii, Inspectoratul General al Radiocomunicatiilor (IGR) si societatea comerciala pe actiuni Bancpost.