Apple Inc. ar putea raporta rezultate excelente pe trimestrul trecut, propulsate de cererea puternica pentru iPhone si noul iPad2, scrie presa internationala.
Actiunile companiei au crescut luni cu 2,2% pana la recordul de 373,8 $/actiune, investitorii asteptand ca rezultatele companiei sa depaseasca estimarile analistilor pe trimestrul al treilea fiscal.

Investitorii spera la o crestere a veniturilor de 60% pentru trimestrul incheiat in iunie, dar cei mai multi vor fi interesati si de perspectivele companiei pentru a doua jumatate a anului calendaristic. Wall-Street mizeaza pe o crestere foarte mare, compania urmand sa lanseze un nou model de iPhone, best seller-ul gigantului american, telefon ce acopera 40% din veniturile companiei.

“Ne asteptam la cresterea valorii actiunilor intrucat in a doua jumatate a anului vor avea loc mai multe lansari hardware, la care se adauga perioada de incepere a anului scolar si a vanzarilor de final de an”, spune Collin Gillis, analist al BGC.

Apple a vandut undeva intre 17 si 18 milioane iPhone-uri pe parcursul trimestrului anterior si circa 8 milioane de iPad-uri, conform analistilor. Veniturile companiei s-ar putea ridica la circa 24,9 mld. $.

Vizitati wall-street.ro pentru a afla, in curand, rezultatele financiare ale gigantului Apple.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri