Adio, PC-uri? Ce inseamna ca HP a renuntat la productia de computere

Computerele personale nu vor disparea peste noapte, dar decizia Hewlett-Packard (HP) de a se retrage din sector este cel mai clar indiciu de pana acum ca era post-PC a inceput deja, potrivit analistilor intervievati de AFP, scrie Mediafax.

"Avem tendinta de a vorbi mult despre era post-PC, dar este evident ca odata cu anuntul HP suntem mai aproape ca oricand de aceasta realitate", a declarat Carmi Levy, analist in domeniul tehnologiei.

El a apreciat ca atunci cand un reprezentant al epocii de aur al informaticii paraseste sectorul pe baza caruia s-a dezvoltat poate fi trasa concluzia ca a fost atins un punct fara intoarcere.

HP, cel mai mare producator de computere personale la nivel mondial, a anuntat saptamana trecuta ca a decis analizarea unor alternative strategice, intre care separarea partiala sau totala a diviziei de PC-uri.

Calculatoarele personale sunt devansate in prezent de telefoanele multifunctionale, asimilabile cu niste calculatoare de buzunar, si de tablete precum iPad-urile produse de Apple.

Marjele de profit aduse de PC-uri s-au erodat treptat, dar HP nu a reusit sa capitalizeze beneficiile unor noi produse, a declarat Sarah Rotman Epps, analist la Forrester Research.

Ea a adaugat ca era pos-PC nu inseamna ca acestea vor disparea, dar ca importanta lor va scadea in favoarea serviciilor informatice.

In acest context, HP nu a reusit ca gaseasca o solutie avantajoaza de inlocuire a PC-urilor si se orienteaza spre produse mai profitabile.
Apple in schimb s-a concentrat pe inovatie si a vandut iPad in special prin magazinele proprii, App Store si iTunes.

HP a anuntat totodata ca va opri productia de tablete TouchPad, lansate la inceputul lunii iulie, si de telefoane multifunctionale dotate cu sistemul webOS.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri