Skin Media, unic distribuitor Nikon in Romania, a generat in 2010 afaceri de 23,7 mil. euro si urmareste pentru anul in curs sa isi creasca veniturile cu circa 26%, pana la 30 mil. euro, pe fondul lansarii de mai multe produse ale brandului asiatic.
Camil Perian, director general al Skin, a subliniat ca circa 50% din venituri vor proveni in 2011 din vanzarile Nikon, restul fiind comercializari de produse Philips, Acer, JVC si alte produse ale distribuitorului.

Veniturile companiei vor fi influentate si de noile aparate foto compacte prezentate miercuri si care vor intra in retail incepand cu luna septembrie.

Dintre cele sapte produse nou lansate se remarca modelul AW100 care semnalizeaza reintrarea Nikon pe segmentul aparatelor foto subacvatice, dupa ce compania a renuntat la aceasta nisa in anii ’90, odata cu declinul vanzarilor de aparate pe film. Nikon a fost primul brand care a lansat aparate subacvatice, la inceputul anilor ’60.

Modelul AW100 poate fi utilizat pana la 10 metri sub apa, rezista la o temperatura de -10 grade celsius si este rezistent la socuri cauzate de caderi de pana la 1,5 metri. Senzorul CMOS are 16 MP, zoom de 5X si include GPS si harta lumii. Aparatul se va vinde incepand cu 8 septembrie, la pretul de 1.500 lei.

Al doilea model care se remarca este urmasul Nikon Coolpix P7000, P7100. El este varful de gama al aparatelor compacte Nikon, ingloband functii specifice aparatelor foto D-SLR si control manual intr-un corp de aparat compact. Aparatul este dotat cu senzor CCD de 1/1.7 inci, obiectiv cu zoom de 7,1X, sensibilitate ISO de pana la 12800 si ecran rabatabil. Pretul aparatului va fi de 2.200 de lei, similar cu al unui D-SLR D3100. P7100 va fi pus in vanzare incepand cu 22 septembrie.

Preturile modelelor pot fluctua usor de la retailer la retailer.

“Aparatele foto compacte ocupa o pondere importanta din afacerile SKIN, desi sunt mai ieftine decat cele D-SLR. Cele din gama L sunt cele mai accesibile si cele mai cautate. Se vand de patru ori mai multe camere foto compacte Nikon decat D-SLR-uri, dar, avand in vedere ca cele din urma sunt, in medie, de patru ori mai scumpe decat cele compacte, ponderea este impartita aproape in mod egal intre cele doua clase”, a mai spus Perian, pentru wall-street.ro.

Pe langa cele doua camere mentionate anterior, Skin va aduce in Romania si modelele S1200pj, S100, S6150, S8200 si S6200.

Principalii concurenti ai Nikon in Romania sunt Canon, Sony sau Olympus.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri