Bucuresti, 25 Februarie 2005 - Grupul de firme Flamingo anunţă intenţia fermă de a realiza o ofertă publică de acţiuni ţn prima jumătate a acestui an, urmÔnd ca acţiunile emise să fie tranzacţionate la Bursa de Valori Bucureşti.

Oferta publică se va face prin emisiune de acţiuni noi, respectiv prin majorarea capitalului grupului. Sumele obţinute vor fi folosite pentru extinderea ţn continuare a afacerii. Acţionarii actuali ai firmei doresc ca prin acest demers să accelereze dezvoltarea firmei, prin ôardereaö cÔtorva etape, care altfel s-ar fi parcurs prin creştere organică.

Obiectivul pe termen mediu al acestei capitalizări ţl reprezintă consolidarea pe piaţa locală şi extinderea modelului de succes al retail-ului Flamingo ţn regiune.

Domnul Dragoş Simion, preşedinte Flamingo Computers, ne-a declarat: ôVenind ţn ţntÔmpinarea aşteptărilor investitorilor cărora li se va face oferta, Flamingo şi-a adaptat structura grupului de firme care va face obiectul ofertei publice. Astfel, Flamingo Internaţional a devenit firmă tip holding, fiind aşadar desemnată drept firma care va face majorarea de capital. Flamingo Internaţional deţine integral cele două firme care generează business ţn RomÔnia, respectiv Flamingo Computers pentru retail, respectiv Flamingo Distribution Center pentru activitatea de distribuţie.ö

╬n acelaşi context, a continuat domnul Dan Topală, preşedinte Flamingo Internaţional, ôpentru aplicarea strategiei de dezvoltare, Flamingo a separat de firmele menţionate anterior subsidiarele de distribuţie din străinătate, afacerile de retail urmÔnd sa fie operate de noi firme care vor fi deschise pe măsură ce vor fi puse ţn practică planurile de extindere.ö

A rezultat astfel o structură de firme clară şi coerentă ţn noul context de expansiune. Cu alte cuvinte grupul de listare prin intermediul Flamingo Internaţional cuprinde atÔt activitatea de retail prin Flamingo Computers şi noile firme ce vor fi ţnregistrate ţn regiunea sud-est europeană, cÔt şi pe cea de distribuţie naţională prin Flamingo Distribution Center.

Flamingo urmează să-şi adapteze ţn perioada imediat următoare structura de administrare a grupului ţn conformitate cu noua organigramă de firme şi de asemenea să ţnceapă demersurile oficiale legate de oferta publică. Procesul de selecţie a intermediarului ofertei publice şi listării este ţn curs de finalizare. Suma care se doreşte a fi atrasă va depinde de o combinaţie de factori precum evaluarea firmei, preţul de ofertă şi ţn mod evident de prioritizarea planurilor de extindere. Totuşi, o valoare rotundă pusă ţn discuţie pentru majorarea de capital este de 10 milioane de Euro.

Flamingo a fost şi ţn 2004 o afacere profitabilă, ţnsă date auditate privind indicatorii financiari ai grupului de listare vor fi oferite prin intermediul procesului oficial de ofertă publică. Flamingo a explorat oportunităţile legate de bursă ţncă de la finalul lui 2003, cÔnd, simultan cu numirea domnului Dragoş Simion la Flamingo Computers s-a stabilit un orizont de timp de trei ani pentru oferta publică şi listare. Planul iniţial a fost devansat, Flamingo fiind ţn măsură să ţncheie oferta publică la jumătatea anului curent.


Precizăm că toate informaţiile prezentate ţn acest comunicat au un caracter orientativ, ele fiind menite să ofere informaţii preliminare, anterioare oricărui demers oficial de ofertă publică. Astfel, ele nu reprezintă ţn nici un fel o indicaţie de evaluare a potenţialului grupului de firme Flamingo şi nici o promovare cu caracter investiţional referitoare la acţiunile care ar putea face obiectul ofertei publice.

Despre Grupul Flamingo

Flamingo este o companie certificată ISO 9001, atÔt pentru distribuţia de produse IT şi Consumer Electronics cÔt şi pentru proiectarea şi producţia de calculatoare. ╬n RomÔnia firma deţine o reţea de 80 de magazine IT şi Consumer Electronics şi filiale ţn 41 de oraşe. Conform datelor furnizate de IDC, in 2004 Flamingo şi-a ţntărit poziţia de lider pe piaţa IT din RomÔnia, numărul calculatoarelor asamblate ţn 2004 atingănd 60.000 unităţi (date parţiale in acest moment), ceea ce reprezintă o cotă de piaţă de 25% din totalul sistemelor asamblate ţn RomÔnia. Din grupul Flamingo face parte cea mai importantă companie de distribuţie a produselor IT şi Consumer Electronics de pe piaţa romanească - Flamingo Distribution Center, ce deserveşte ţn prezent un număr de 1500 clienţi activi şi acoperă ţntreg teritoriul ţării prin parteneri locali şi prin cele 4 puncte de vÔnzare regionale, fiecare beneficiind de personal şi depozit dedicat.
Aboneaz─â-te pe
9news.ro Promo

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â.├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:Mai multe articole din sec╚Ťiunea IT & C »Setari Cookie-uri