“Selectia s-a realizat pe baza acordului dintre actionarii Romtelecom, OTE si MCSI, din 1 iulie 2011, de a angaja consultanti pentru procesul de evaluare a principalelor optiuni ale actionarilor (fie fuziunea dintre Romtelecom si Cosmote si listarea noii entitati la bursa sau listarea directa a Romtelecom la bursa sau orice alte optiuni posibile). Aceasta banca va incepe negocierea contractului aferent cu Romtelecom”, au anuntat oficialii operatorului de telecomunicatii.

La inceputul lui iulie, actionarii Romtelecom, grupul grec OTE si Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale (MCSI), au hotarat sa aleaga pana la 1 septembrie avocatii si banca de investitii care ii vor consilia privind viitorul companiei.

Printre optiunile Romtelecom se numara listarea simpla a companiei pe Bursa, listarea dupa o fuziune cu Cosmote, al treilea operator de telefonie mobila de pe piata locala detinut tot de OTE, sau chiar amanarea listarii in cazul in care piata nu este favorabila.

Citeste si:

In urma cu o luna, cei de la Romtelecom au ales sa colaboreze cu casa de avocatura Stoica&Asociatii pentru aceasta evaluare. Cei doi consultanti alesi de catre Romtelecom, Morgan Stanley si Stoica&Asociatii, trebuie sa finalizeze procesul de evaluare pana in decembrie anul acesta.

1. Sunteti multumiti de consultantul ales de catre Romtelecom?

2. Care credeti ca este cea mai buna varianta pentru actionari si clienti?