In 2006, Consiliul Concurentei a amendat drastic, cu o suma depasind 7 milioane euro, cele mai importante firme de distributie prin cablu, pentru abuzuri si practici neconcurentiale din perioada 2001- 2005. Companiile vizate, Astral Telecom (preluata ulterior de UPC Romania), SC RCS & RDS SA, si SC Cablevision of Romania SRL (in prezent parte a UPC), au contestat amenda in instanta, conform Ora de Cluj.

Magistratii ICCJ au anulat doar o parte a amenzii, in valoare de 2 milioane de euro pentru UPC Romania. Firma a ramas cu alte 4 milioane de plata, pentru impunerea de tarife nejustificate in mai multe orase din tara. Alaturi de UPC Romania SA a mai fost amendata SC Cablevision of Romania SRL, cu 50.000 de euro.

In urma investigatiilor Consiliului Concurentei s-a constatat ca, in anul 2001, intre societatile UPC Romania si HI-FI QUADRAL s-a incheiat o intelegere de tip cartel, avand ca obiect impartirea pietei serviciilor de cablu din municipiul Timisoara.

Avand in vedere ca aceste intelegeri anticoncurentiale sunt considerate cele mai grave incalcari ale regulilor de concurenta, Consiliul a decis sanctionarea partilor implicate.