Saptamana trecuta, Apple a trimis prin e-mail invitatii la o conferinta ce va avea loc marti dimineata la sediul din Cupertino. Pe invitatie scrie “sa vorbim iPhone”, lucru care implica faptul ca Apple va prezenta cea mai noua varianta a device-ului.

Au trecut 15 luni de cand Apple a inceput comercializarea iPhone 4, in luna iunie a anului trecut. Primul iPhone a fost dezvaluit in 2007 si a devenit in scurt timp foarte popular – lansarea App Store in 2008 a sprijinit, de asemenea, acest lucru. Din ianuarie pana in iunie 2011, compania a comercializat 39 milioane de iPhone-uri.

Mai departe de lansarea modelului cinci al iPhone-ului, evenimentul de marti va fi prima conferinta majora care nu va avea in prim plan pe Steve Jobs, co-fondator al companiei care s-a retras din functia de CEO in august, dupa ce a fost o perioada prelungita in concediu medical. Cel mai probabil “scena” va apartine lui Tim Cook, inlocuitorul lui Jobs.

Mai important pentru fani este insa ce va aduce nou iPhone 5. Ca inainte de fiecare lansare Apple, zvonurile au fost foarte diverse insa cele mai multe indica faptul ca noul telefon Apple va veni cu cel mai nou sistem de operare iOS 5, camera foto superioara precum si un sistem performant si mai rapid de a trimite mesaje wireless intre terminale iPhone.