Vola.ro Student Adventure, Teamnet International, Crys Computers si Fortech sunt cele patru romanesti care au reusit sa intre in clasamentul Deloitte Technology Fast 500 EMEA 2011, care ierarhizeaza cele mai dinamice companii de tehnologie din 24 de tari din Europa, Orientul Mijlociu si Africa.

Topul este realizat pe baza cresterii veniturilor companiilor pe ultimii cinci ani, iar clasamentul include companii publice si private cu activitati in industria de tehnologie, media, telecomunicatii, industria medicala sau tehnologii ‘green’.

Pentru aceasta competitie Romania a avut sase nominalizari (companii incluse in din acest an Deloitte Central Europe Technology Fast 50), patru dintre ele calificandu-se in baza procentelor de crestere raportate intre 2006 – 2010 si a cifrei de afaceri pe anul trecut.

Compania de rezervari bilete avion online Vola.ro Student Adventure din Bucuresti a inregistrat o crestere de 6.219% a veniturilor in perioada 2006 – 2010. Anul trecut compania a avut o cifra de afaceri de 5,4 milioane de euro si un profit net in jurul a 21.000 de euro.

Teamnet International, unul dintre cei mai mari integratori de pe piata locala, parte din grupul Asesfot, s-a clasat pe locul 64 in top, compania inregistrand o crestere a afacerilor de 2.136% intre 2006 si 2010. Anul trecut Teamnet a avut un business de 21 de milioane de euro si profit net de aproximativ 1,6 milioane de euro. Pentru acest an, conducerea companiei estimeaza ca va ajunge la un business de 30 de milioane de euro.

Pe de alta parte, Crys Computers (Incrys), companie de consultanta si servicii informatice fondata in 2000 la Bucuresti a inregistrat un avans de 501% din 2006 si pana anul trecut. In 2010, aceasta a avut o cifra de afaceri de 6,1 milioane de euro si un profit in jurul a jumatate de million de euro. Compania lucreaza in special cu clienti din Vestul Europei si Statele Unite ale Americii.


Furnizorul de servicii de externalizare in domeniul informatic Fortech Cluj Napoca s-a clasat pe pozitia 497, inregistrand o crestere a businessului de 313,4% intre 2006 si 2010. Compania a raportat anul trecut o cifra de afaceri de circa 2,7 milioane de euro.

Pentru a fi eligibile, companiile trebuie sa aiba activitate de cel putin cinci ani, venituri operationale de cel putin 50.000 de euro in primul an luat in calcul si venituri de cel putin 800.000 de euro in anul curent. Liderul clasamentului din 2011 este compania de internet Logic Bilisim din Turcia, care a raportat o rata de crestere de peste 28.617% pe ultimii cinci ani.

Companiile isi accelereaza ritmul de crestere

In pofida nesigurantei de pe pietele globale, rata medie de crestere pe ultimii cinci ani inregistrata de editia din acest an a urcat de la 14.027% la 20.401% pentru primele cinci companii din clasament si de la 1.192% la 1.287% pentru toate cele 500 de companii.

Franta domina clasamentul

Franta ramane pe primul loc cu cel mai mare numar de companii din top - 93, fiind urmata de Marea Britanie cu 86. Cu toate acestea, Marea Britanie are cinci din primele zece companii ale clasamentului, in timp ce Finlanda si Germania isi disputã locul 7. Israel și Irlanda urmeaza pe locurile 9, respectiv 10.
Softul – domeniul cu cele mai mari cresteri

Segmentul aplicatiilor software domina in continuare clasamentul cu o pondere de 40% (202 companii). Acesta este urmat de companiile de internet (101 companii, 20%), telecomuncatii / retele (16%), semiconductoare / componente / electronice (8%), bio-tehnologie / farmaceutice / echipamente medicale (6%), tehnologie verde (4%), computere / periferice (3%) și media / divertisment (tot cu 3%).
Daca pana anul trecut clasamentul primelor zece companii era dominat de dezvoltatorii de aplicatii software, in acest an se remarca ofensiva companiilor de internet, cu cinci firme de profil in top 10, respectiv 20 in primele 50. Totodata, domeniul tehnologiilor verzi continua sa se dezvolte, fiind reprezentat de 20 de companii in acest an, fata de 14 anul trecut.

wall-street.ro, cel mai citit cotidian online de business din Romania, s-a relansat sub sloganul “Pentru o noua economie”. Traim intr-o economie in care totul este in schimbare. Este vorba despre noua economie. Provocarile trebuie innoite permanent!



Top 10 companii Deloitte Technology 500 EMEA 2011



Sursa foto: Freedigitalphotos.net
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri