Konica Minolta Business Solutions Romania, filiala unuia dintre cei mai mari producatori mondiali de multifunctionale si imprimante, a avut o crestere de circa 14,5% anul trecut compania ajungand la o cifra de afaceri de aproximativ 19 milioane de euro.
„Anul trecut a fost unul productiv”, a afirmat pentru wall-street.ro, Helmut Ignat, directorul general Konica Minolta Business Solutions Romania. El a adaugat ca 2011 a fost un an bun atat pentru zona de consum personal cat si pentru cea de business.

Printre cele mai bine vandute produse anul trecut s-au numarat multifunctionalele laser color, precum bizhub C220 si bizhub C280, destinate grupurilor de lucru medii si mari din companii.

„ Aceste echipamente color au avantajul printarii alb negru la un pret scazut - similar cu cel al echipamentelor monocrome - si, in plus, culoarea care poate fi folosita ori de cate ori este nevoie”, mai spune Ignat.

Pentru acest an, conducerea companiei spera sa isi majoreze afacerile cu cel putin 10%, seful Konica Minolta mizand pe dezvoltarea de parteneriate, pe solutiile de productie pentru printing si pe serviciile optimizate de printare (OPS), solutii care au succes pe piata locala deoarece reduc costurile in privinta productiei de documente. Totodata, el vrea ca furnizorul de echipamente pentru birou sa se mentina in topul furnizorilor de echipamente laser color.

De curand Konica Minolta Business Solutions Europe a castigat pentru al doilea an consecutiv, premiul A3 MFP Line of the Year (Linia Anului de Echipamente Multifunctionale A3) acordat de catre Buyers Laboratory Inc.'s (BLI's), publicatie specializata in domeniul imaginilor digitale.

„Principalele tendinte in domeniul in care ne desfasuram activitatea vor fi in sfera serviciilor. Clientii constientizeaza tot mai mult necesitatea unor oferte personalizate bazate pe analiza fluxurilor de lucru si optimizari ale acestora care sa duca in final la reduceri de costuri”, mai spune Ignat.

Konica Minolta Business Solutions Romania are 185 de angajati. Aproape jumatate dintre acestia lucreaza in sediul central din Bucuresti, iar restul in filialele si centrele de service din tara.

Compania a fost infiintata in 2003, pe structurile companiei Minolta Romania, existente pe piata locala inca din 1991, ca urmare a fuziunii la nivel international dintre Minolta Co. si Konica Corporation care a generat noua companie Konica Minolta Holdings, Inc. Aceasta distribuie si asigura servicii pentru echipamente multifunctionale, faxuri, imprimante, echipamente de tipar digital si ofera servicii optimizate de printare bazate pe solutii de management al documentelor.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri