Compania suedeza LM Ericsson a anuntat luni ca a fost selectata ca fiind principalul furnizor de echipamente pentru reteaua 3G al operatorului nipon de banda larga eAccess Ltd., informeaza Rompres.

Valoarea contractului nu a fost anuntata, dar analistii estimeaza o suma cuprinsa intre cinci miliarde coroane suedeze si 10 miliarde coroane suedeze (adica intre 500 milioane euro si un miliard de euro).

Subsidiara eAccess, eMobile, intentioneaza sa-si ofere serviciile din luna martie a anului 2007.

Sony Ericsson, al cincilea producator mondial de telefoane mobile, a anuntat ca in ultimul trimestru al anului trecut a realizat vanzari record, profitand de pe urma cererii pentru telefoane mobile echipate cu camere foto si music playere.

In perioada octombrie-decembrie 2005, Sony Ericsson a realizat un profit operational de 206 milioane euro, comparativ cu 140 milioane euro in perioada similara a lui 2004. Pe ansamblul intregului an 2005, Sony Ericsson a realizat un profit de 514 milioane euro, in crestere fata de 486 milioane euro in 2004, beneficiind de pe urma vanzarilor crescute de telefoane mobile cu camere foto de 2-megapixeli si de telefoanele Walkman.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri