Producatorul suedez de echipamente de telecomunicatii Ericsson a anuntat, luni, ca a castigat un important contract referitor la constructia unei retele de telefonie 3G pentru filiala din Cehia a operatorului britanic Vodafone, informeaza un comunicat de presa al companiei suedeze citat de Rompres.
       
Ericsson a precizat ca noua retea va fi terminata pana la sfarsitul lunii iunie 2006, data de la care filiala Vodafone Czech Republic va putea incepe sa ofere servicii de telefonie 3G. Nici Ericsson si nici Vodafone nu au oferit nici un fel de detalii in legatura cu pretul acestui contract.
       
In luna martie 2005 grupul britanic Vodafone Group PLC., cel mai mare operator de telefonie mobila din lume dupa cifra de afaceri, a incheiat un acord cu grupul canadian Telesystems International Wireless (TIW) pentru preluarea a 79 la suta din capitalul MobiFon (Romania) si a tuturor actiunilor Oskar Mobil (Cehia), pentru suma de 3,5 miliarde de dolari, la care s-au adaugat si datoriile celor doi operatori de circa 950 milioane dolari. Datoriile operatorului roman de telefonie se cifrau la circa 200 milioane dolari. in urma avizului Comisiei Europene, achizitia MobiFon si Oskar Mobil de catre grupul Vodafone a fost incheiata la 31 mai 2005.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si