Siemens vrea sa cumpere Diagnostic Products

Grupul german Siemens a anuntat ieri ca va cumpara compania americana Diagnostic Products, specializata in diagnosticarea in vitro, pentru 1,86 miliarde de dolari, achitati in numerar.

Scopul achizitiei este extinderea activitatii diviziei din sectorul de sanatate. "Impreuna, avem un potential imens pentru a dezvolta inovatii extraordinare, prin combinarea tehnologiilor de top implementate de compania americana cu solutiile oferite de Siemens in domeniul instrumentelor medicale computerizate", a declarat Erich Reinhardt, directorul general al diviziei Siemens Medical, citat de Reuters. Directorul general al Diagnostics Products, Michael Ziering, sustine ca aceasta achizitie va aduce beneficii atat angajatilor companiei, cat si clientilor si companiei in general.

Diagnostics Products are activitati in peste 100 de tari, avand 2.500 de angajati. Ea produce echipamente medicale de analiza a fluidelor corporale si teste pentru boli precum cancerul sau afectiuni cardio-vasculare.

La incheierea ultimului an fiscal, compania a raportat vanzari de 481 milioane de dolari si un profit operational de 96 milioane de dolari. Actionarii Diagnostics Products vor decide daca aproba achizitia companiei, la intalnirea programata pentru mijlocul acestui an.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri