Firmele care doresc sa participe la licitatie trebuie sa fie operatori de retea de telefonie GSM, cu cel putin trei milioane clienti si o cifra de afaceri de cel putin 500 milioane euro in ultimul exercitiul fiscal.

Doritorii trebuie sa-si exprime interesul pana la data de 15 mai 2006, pentru ca pana la data de 19 mai 2006 Agentia de Privatizare din Serbia sa dea publicitatii lista scurta a ofertantilor care s-au calificat in faza finala. Autoritatile din Serbia intentioneaza sa finalizeze vanzarea Mobtel, operator care deserveste 1,9 milioane de clienti, pana la finele lunii iulie 2006, si spera sa atraga cateva nume grele din industria telefoniei mobile precum Vodafone, Telenor, OTE, Telefonica sau Telekom Austria.

Mobtel, operator care controleaza jumatate din piata de telefonie mobila din Serbia, a fost fondat in anul 1994 ca un parteneriat intre societatea nationala de telecomunicatii din Serbia, Telekom, si magnatul Bogoljub Karic. insa pachetul initial de 51 la suta din actiunile Mobtel controlat de Bogoljub Karic, a intrat in vizorul autoritatilor sarbe dupa aparitia unor acuzatii potrivit carora omul de afaceri a efectuat o serie de operatiuni ilegale prin care a ascuns profiturile societatii Mobtel fata de partenerul Telekom. Firma si-a pierdut licenta de operare in luna decembrie 2005 si in prezent este condusa de grupul de telecomunicatii Telekom Srbija.

Mobtel va fi redenumit Mobi 63 si va fi vandut la pachet, urmand ca 82 la suta din veniturile rezultate sa mearga la stat si restul de 18 procente sa revina unui grup de investitori austrieci care anul trecut au achizitionat participatia de 51 de procente din actiunile Mobtel controlata de Bogoljub Karic.