International Business Machines Corp. (IBM) si compania chineza Lenovo Group au anuntat, ieri, ca au primit unda verde pentru realizarea tranzactiei prin care divizia de computere personale a firmei americane va fi preluata de Lenovo, transmite Reuters.

Un oficial din cadrul IBM a declarat ca, dupa ce s-a primit si ultima aprobare de care mai era nevoie (din partea Comisiei privind investitiile straine din SUA), tranzactia de 1,25 de miliarde de dolari ar putea fi incheiata, asa cum s-a stabilit initial, in cel de-al doilea semestru al anului.

"Am obtinut acordul unanim al comitetului", a declarat pentru Reuters Steve Ward, director general al diviziei de sisteme personale IBM.
Acesta urmeaza sa devina director executiv al companiei Lenovo, cu sediul la Beijing, dupa incheierea tranzactiei. Aceasta tranzactie - prima dintre o corporatie americana majora si una chineza - va da nastere celui de-al treilea mare producator de computere din lume.

IBM intentioneaza sa pastreze o participatie de 19 la suta la Lenovo dupa fuziune, urmand sa permita companiei chineze sa utilizeze marcile sale PC timp de cinci ani. IBM urmeaza sa mentina in continuare controlul asupra operatiunilor de service, finantare si suport pentru PC-uri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri