Furnizorul de software embedded Enea Services Romania vrea sa recruteze intre 120 si 200 de oameni pana la finalul anului viitor, a declarat pentru wall-street.ro, Dana Alexe, manager in recrutare in cadrul producatorului de soft.

In prezent, Enea are in Romania in jur de 230 de angajati, iar media de varsta a acestora este de aproximativ 27-28 de ani.

“Cautam ingineri specializati in tehnologii embedded, in tehnologia Java si in testare. Acum avem un proiect de training gratuit pe zona de baze de date pentru tinerii absolventi de facultati tehnice”, explica Alexe.

Softurile embedded se folosesc pentru produsele non-computere, adica in special pentru masini, telefoane, echipamente audio, jucarii, televizoare ori aplicatii de securitate.

“Este destul de greu de gasit oameni, pentru ca nu conteaza doar CV-ul, ci si partea de soft skills, seriozitatea. Tinerii ar trebui sa isi faca un CV cat mai curat, in care sa isi treaca abilitatile, chiar daca sunt doar la nivel academic, proiectele de internship, sa aplice la joburi care li se potrivesc”, a mai spus specialistul in recrutare al Enea Services Romania, companie prezenta in weekendul trecut la evenimentul Angajatori de Top.

Furnizorul de software suedez Enea Services a cumparat in 2008 compania romaneasca IP Devel pentru 3,2 milioane de euro si o suma suplimentara care urma sa fie oferita dupa patru ani de la data tranzactiei in functie de performante.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Microsoft, software care inlocuieste politistul la examene