Furnizorul de servicii și soluții software AROBS Transilvania (simbol: AROBS), anunță că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul de admitere la tranzacționare a acțiunilor pe piața principală a Bursei de Valori București (BVB). Arobs va deveni astfel cea mai mare companie de IT din liga mare a bursei românești, depășind Bittnet Systems.

Cea mai probabilă dată a transferului propriu-zis va fi 25 septembrie 2023. Pe AeRo, piața unde acțiunile AROBS se tranzacționează în prezent, compania a urcat cu 28% anul acesta.

AROBS este în prezent evaluată pe bursă la 904 mil. lei, comparativ cu 156 mil. lei capitalizarea Bittnet Systems.

„Nu ne oprim aici, avem în lucru următoarele obiective pe piața de capital: intrarea în indicii locali și regionali și atragerea investitorilor instituționali prin realizarea unei majorări de capital. Un alt moment important în ultimele luni a fost includerea acțiunilor AROBS în indicii MSCI. Acest fapt ne validează performanța financiară și operațională, precum și ne sprijină în strategia AROBS de a îmbunătăți lichiditatea acțiunilor sale și de a atrage investitori instituționali internaționali”, a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

În data de 10 august 2023, Morgan Stanley Capital International (MSCI) a anunțat includerea acțiunilor AROBS în indicele MSCI Frontier Markets Small Cap și în indicele MSCI Romania Small Cap, începând cu data de 31 august 2023. Tot în luna august a acestui an, Wood & Company și BRK Financial au publicat recomandarea de cumpărare pentru acțiunile AROBS, în cadrul rapoartelor de analiză (Research Coverage).

AROBS a început procedurile de transfer pe Piața Principală în acest an, cea mai importantă etapă din acest demers fiind transpunerea situațiilor financiare în format IFRS. La finalul lunii iulie, compania a publicat rezultatele financiare auditate conform standardelor IFRS pentru anii 2022, 2021 și 2020.

Astfel, conform situațiilor financiare menționate, AROBS a înregistrat în anul 2022, la nivel consolidat, o cifră de afaceri de 299,8 milioane de lei, o creștere cu 61% față de anul 2021, EBITDA normalizată de 76,3 milioane de lei, +35% față de anul 2021, și un profit net normalizat de 53,1 milioane de lei, o apreciere de 15% comparativ cu 2021. EBITDA normalizată reprezintă EBITDA fără impactul non-cash al Stock Option Plan (SOP), iar profitul net normalizat exclude efectul generat de programele SOP. Rezultatele financiare aferente primului semestru din 2023 vor fi publicate în 28 septembrie.

De la momentul listării în 2021 și până în prezent, AROBS a realizat nouă achiziții. În 2021 a fost achiziționată compania Berg Software, iar în 2022 au fost achiziționate AROBS Engineering (fosta linie de business Enea Software Development Services România), grupul Nordlogic și Centrul de Soft GPS România. În 2023, AROBS a achiziționat două entități din Republica Moldova, AROBS Software și AROBS TrackGPS, AROBS Polska (fosta SYDERAL Polska), Grupul Future WorkForce și AROBS Pannonia Software din Ungaria.

Sursa foto: Wall-Street.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Ionut Sisu
Ionuț Șișu scrie pentru Wall-Street.ro din anul 2011, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef adjunct . El și-a început activitatea în presă în 2007, în departamentul de limbă engleză al Mediafax monitorizare. În perioada 2008-2009, Ionuț a acoperit domeniile piețe de capital și finanțe personale în cadrul Business Standard, publicația de afaceri a trustului Realitatea-Cațavencu. După o scurtă perioada de timp în cadrul Corect...

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri