Daca grupul Microsoft Corp. a avut probleme cu lansarea viitorului sistem de operare destinat computerelor personale, Windows Vista, programatorii sai au inregistrat progrese cu o noua versiune a sistemului de operare Windows CE, o varianta de Windows care poate fi gasita intr-o gama larga de echipamente variind de la masini de cusut la telefoane mobile, informeaza Rompres.
O versiune beta a noului Windows CE urmeaza sa fie prezentata marti la Las Vegas, cu ocazia Electronic Entertainment Expo (E3), salonul anual dedicat industriei jocurilor video, urmand ca acest nou sistem de operare sa constituie baza viitorului Windows Mobile, un sistem de operare dedicat special telefoanelor mobile sofisticate. Microsoft a dezvaluit ca atat noul Windows CE, cat si Windows Mobile, ar putea ajunge la utilizatori in 2007.

In timp ce Windows CE este o tehnologie veche de un deceniu, fiind utilizat intr-o serie de mici echipamente electronice, prin Windows Mobile, grupul condus de Bill Gates vrea sa cucereasca piata telefoanelor mobile de ultima generatie, o piata din ce in ce mai mare insa controlata in prezent de Research In Motion Inc. cu popularul dispozitiv BlackBerry.

In ultimul trimestru, divizia Microsoft care se ocupa de programele software dedicate dispozitivelor mobile a fost responsabila pentru 89 milioane dolari din cele 10,9 miliarde dolari reprezentand cifra de afaceri a grupului Microsoft. Mai mult, aceasta divizie a generat constant pierderi, numai in ultimul trimestru realizand pierderi de 14 milioane dolari. in comparatie, divizia responsabila pentru sistemele de operare Windows PC a realizat in ultimul trimestru venituri de 2,5 miliarde dolari. Dupa mai multe amanari, noua versiune a popularului sistem de operare Windows, denumita Windows Vista, urmeaza sa apara pe piata la finele lui 2006.


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Invata din greselile antreprenorilor romani: Cum le-au imbratisat ei