Un vicepresedinte IBM se retrage dupa 36 de ani in companie. Divizia condusa de acesta aduce 60% din venituri

Vicepresedintele IBM Mike Daniels, seful diviziei de servicii, cea mai mare a grupului, se retrage din activitate dupa 36 de ani in companie, transmite Bloomberg, citat de Mediafax.

Daniels, in varsta de 58 de ani, va renunta la functie la 31 martie, atributiile sale urmand sa fie preluate de Erich Clementi, vicepresedinte pentru servicii tehnologice la nivel international, si Bridget van Kralingen, vicepresedinte pentru business services la nivel global.

Divizia condusa de Daniels asigura circa 60% din veniturile IBM, cel mai mare furnizor de servicii IT la nivel mondial.

El era vazut si ca un posibil candidat la postul de director executiv, inainte ca Ginni Rometty sa preia aceasta functie in urma cu un an.

Daniels s-a facut remarcat prim masurile de reducere a costurilor, care au dus la cresterea marjei de profit a IBM in ultimii ani. El a concediat mii de angajati si a transferat unele operatiuni in regiuni cu costuri mai mici ale fortei de munca, precum India.

IBM are un plan pe cinci ani prin care vrea sa ajunga la un profit de 20 de dolari pe actiune pana in 2015, fata de 13,33 dolari pe actiune in 2011.

Sursa foto: IBM


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri