Guvernul ungar cauta diferite metode prin care sa preia in totalitate activitatea grupului de telefonie Vodafone prezent pe piata din tara vecina, potrivit mai multor informatii aparute in presa maghiara.
Publicatia Portfolio.hu noteaza ca nu ar fi prima oara cand guvernul statului vecin este interesat de preluarea activelor grupului Vodafone.

Mai mult decat atat, surse apropiate situatiei sustin ca intelegerea ar fi iminenta, iar interesele guvernului ungar de a prelua filiala locala a Vodafone sunt extrem de serioase.

Unul din principalele motive pentru care Vodafone si-ar dori sa renunte la filiala din Ungaria o reprezinta scaderile pe care le-a raportat in ultimul timp.

Piata ungara de telefonie mobila este in prezent impartita intre T-Mobile (45,69%), Telenor (31,47%) si Vodafone (22,57%), unde numarul de sim-uri active se ridica la aproximativ 11 milioane.


Doar un zvon?


Dupa ce presa din Ungaria a tot scris despre iminenta tranzactiei dintre Guvernul maghiar si filiala locala a Vodafone, directorul de comunicare al grupului, Janos Suva, a dezmintit informatiile catalogandu-le drept false sau eronate.

Vodafone a intrat pentru prima oara pe piata din Ungaria in anul 1999, cand un consortiu format dintre companiile V.R.A.M si Primatel a castigat licitatia in tara vecina. Dupa semnarea acordului, la 30 noiembrie 1999, cele doua grupuri s-au relansat sub numele de Vodafone HU.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri