StreamCast sustine ca Niklas Zennstrom si Janus Friis, programatorii care au dezvoltat tehnologia care sta la baza companiilor Kazaa si Skype, au incalcat un acord care ii da companiei StreamCast primul drept de a achizitiona protocolul lor peer-to-peer FastTrack.
FastTrack a fost reteaua pe care a operat candva aplicatia file-sharing Morpheus, fiind, de asemenea, tehnologia aflata la baza serviciul Voice over Internet Protocol (VoIP) Skype.

Motiunea introdusa luni este un amendament la un prim proces intentat in ianuarie. Plangerea adauga acum si compania eBay la lista celor 21 de companii inculpate anterior si cere instantei sa forteze Skype, achizitionata in octombrie de eBay, sa opreasca vanzarile de produse VoIP. De asemenea, StreamCast solicita daune de peste 4 miliarde $.
StreamCast i-a acuzat pe Zennstrom si Friis de escrocherie si a adaugat noi pretentii, acuzand toti inculpatii - cu exceptia eBay - de violari antitrust.

Reteaua FastTrack a suportat candva aplicatia file-sharing Morpheus. Pe 26 februarie 2002, intelegerea a luat sfarsit dintr-o data in urma unei dispute de licentiere. Morpheus a fast candva cel mai popular mod de a shimba fisiere MP3 pe Internet.

Inainte de disputa, companiile au avut o stransa relatie de colaborare, a declarat Michael Weiss, director executiv al StreamCast. StreamCast a jucat un rol important in dezvoltarea FastTrack si a platit pentru a i se garanta dreptul de a cumpara FastTrack. Insa Zennstrom a ignorat intelegerea si a vandut tenologia unei alte companii.