Presedintele Orange, Stephane Richard, a fost mentinut luni in functie de consiliul de administratie al operatorului de telecomunicatii mobile, fiind sustinut de reprezentantii statul francez in pofida faptului ca este cercetat pentru "escrocherie in grup organizat", relateaza AFP.

Decizia, sustinuta de numerosi angajati ai companiei precum si de sindicate, a fost salutata si de piata financiara, actiunile Orange avansand la bursa din Paris cu 3,08%.

Intr-o sedinta care a durat mai putin de doua ore, consiliul de administratie "a decis sa reafirme increderea in Stephane Richard, pentru a continua sa lupte cu aceeasi energie cu numeroasele provocari cu care se confrunta Orange, in interesul companiei, al angajatilor si al clientilor", se arata intr-un comunicat al Orange.

Presedintele Francois Hollande a anuntat duminica seara ca autoritatile statului au cerut celor trei reprezentanti ai sai in conducerea Orange sa voteze in favoarea mentinerii in functie a lui Richard.

Statul francez este principalul actionar al Orange, cu o participatie de 27%, scrie Mediafax.

Stephane Richard, fost sef de cabinet al lui Christine Lagarde in perioada in care aceasta era ministru al Economiei, este cercetat pentru "escrocherie in grup organizat", fiind pasibil de o pedeapsa de 10 ani de inchisoare si o amenda de 1 milion de euro. Ancheta face parte dintr-o investigatie legata de despagubirile de circa 400 de milioane de euro obtinute prin arbitraj de omul de afaceri Bernard Tapie intr-un litigiu cu fosta banca Credit Lyonnais.

Directorul general al FMI Christine Lagarde, care in calitate de ministru a fost de acord cu rezolvarea litigiului prin arbitraj, a fost pusa in acelasi dosar sub statutul de martor asistat, intermediar intre statutul de martor si cel de inculpat.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Vodafone, Telekom, Orange si RCS&RDS, amendate cu 1,61 mil. lei