In viitor, romanii vor putea trimite SMS-uri nu numai de pe telefoanele mobile, ci si de la telefoanele publice. "Ne gandim sa introducem noi servicii care sa poata fi accesate de la telefoane publice - cum ar fi SMS, info-chioscuri", a explicat Elena Cristian, PR Manager al Romtelecom, in ce va consta strategia de dezvoltare a companiei referitor la telefoanele publice.

De asemenea, Romtelecom - singura companie care are instalate telefoane publice - intentioneaza ca, din anul acesta, sa modernizeze reteaua, spune Elena Cristian. In prezent, romanii care n-au telefon fix acasa pot telefona folosindu-se de unul din cele aproape 22.500 de telefoane publice instalate de Romtelecom la nivel national, din care 7.600 sunt instalate in Bucuresti. In ultimii 4 ani insa au fost instalate doar 400 de posturi publice in Capitala.

O simpla vizita pe strazile Capitalei dovedeste ca mare parte a telefoanelor publice sunt foarte rar folosite, fie din cauza ca majoritatea persoanelor isi permit un telefon mobil, fie un abonament la telefonia fixa, existand si posibilitatea instalarii de noi linii fixe. In mediul rural, insa, telefoanele publice - in numar de aproape 15.200 - sunt la mare cautare, ramanand o alternativa pentru zonele unde nu se pot instala noi linii telefonice sau unde pur si simplu populatia este prea saraca pentru a-si permite sa scoata lunar din buzunar intre 126.000 lei (pentru abonamentul social) si peste 230.000 lei, pentru abonamentele cu minute incluse.

Potrivit datelor comunicate de Romtelecom, un minut de convorbire locala de la telefoanele publice costa 5,1 centi in intervalul orar 08:00 -20:00 sau 2,6 eurocenti in afara acestui interval - aproape dublu fata de tarifele practicate la telefoanele fixe cu abonament. Totusi, fata de tarifele practicate la cartelele reincarcabile ale operatorilor de telefonie mobila, cele de la telefoanele publice raman foarte atractive. La Orange, un minut de convorbire costa intre 12 si 30 de centi (USD), in timp ce la Connex, un minut de convorbire costa intre 12 si 35 de centi.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri