Cosmote se plaseaza in topul celor mai performante companii din industria mondiala IT&C, fiind singura companie elena regasita pe lista Industria Tehnologiei 100 realizata de revista BusinessWeek.

Potrivit listei IT 100, Cosmote se situeaza pe locul al saselea in ceea ce priveste rata de recuperare a capitalului, dupa Amazon.com, Dell, BT Group, Accenture si Nextel Partners. In privinta profiturilor actionarilor, Cosmote se situeaza pe locul 65, in timp ce, in clasamentul general, compania detine pozitia 80.

Lista a fost realizata luand in calcul criterii-cheie, printre care rata de recuperare a capitalului, profitul actionarilor, cresterea veniturilor si venitul total.

'Cea mai mare companie de telefonie mobila din Grecia se regaseste pentru prima data anul acesta in top IT 100, pe masura ce isi continua dezvoltarea in Europa de Est. Dupa ce anul trecut a achizitionat operatori de telefonie mobila in Romania, Bulgaria si Macedonia, directorul executiv, Evangelos Martigopoulos, a semnat recent un acord in valoare de 1,6 miliarde dolari in vederea preluarii companiei Germanos, un retailer elen de telefonie mobila ce are o retea extinsa de magazine in Estul Europei, care ar putea aduce un si mai mare beneficiu imaginii Cosmote', precizeaza BusinessWeek.

Cosmote Romania, membra a grupului elen Cosmote, s-a lansat in decembrie 2005, produsele si serviciile Cosmote fiind distribuite prin cadrul unei retele extinse de distributie care cuprinde aproape 500 de magazine si peste 9.000 de puncte de vanzare independente. Dupa primele 4 luni pe piata romaneasca, Cosmote a atins un numar de peste 275.000 de clienti. In prezent, Cosmote are 90% acoperire a populatiei si aproximativ 75% acoperire geografica in Romania.

Grupul Cosmote are mai mult de 8,8 milioane de clienti in regiunea Europei de Sud-Est, fiind operatorul cu cea mai dezvoltata prezenta in regiune in tarile in care ofera servicii (Grecia, Romania, Bulgaria, Albania si Fosta Republica Iugoslava Macedonia)