Compania americana Hewlett-Packard (HP) va face inca 16,000 de concedieri, pe langa cele 34,000 care au fost anuntate anul trecut, anunta cotidianul britanic Financial Times.

HP, cu peste 250.000 de angajati la nivel global, a estimat intr-un program de restructurare pregatit in urma cu trei ani concedierea a 27.000 de angajati. Numarul a urcat la 34.000 anul trecut. Anuntul companiei privind concedierea a inca 11.000-16.000 de angajati urca astfel programul de restructurare sub conducerea directorului general Meg Whitman la 50.000 de posturi.

Grupul incearca sa dezvolte mai mult diviziile de software si servicii si sa vanda servere utilizate pentru cloud computing, ca urmare a declinului inregistrat de piata globala a PC-urilor. Veniturile au scazut pentru al 11-lea trimestru consecutiv in trimestrul al doilea al anului fiscal in curs, incheiat in aprilie, cu 1%, la 27,3 miliarde de dolari, usor sub asteptarile analitilor, potrivit Mediafax.

Profitul pe actiune s-a situat la 88 de centi in linie cu cat au estimat analistii. Aproape toate diviziile grupului vor fi afectate de programul de concedieri, urmand ca departamentele de cercetare si vanzari sa fie protejate, a spus Whitman.

Citeste si:
Alin Burcea, Paralela 45: Statul nu susține nimic. Ne paște șomajul
Alin Burcea, Paralela 45:...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Citește și
HP Enterprise fuzioneaza active software cu Micro Focus
Setari Cookie-uri