Hewlett-Packard Romania a lansat pe piata prima sa imprimanta din gama HP Laserjet cu un pret sub valoarea de 100 de euro, incercand astfel sa puna la dispozitia clientilor o imprimanta ieftina cu tehnologie laser.

Noua imprimanta va fi dotata si cu noua tehnologie "HP Instant On". Tehnologia permite imprimantei iesirea din starea de asteptare si "incalzirea" imediata, fara a necesita timpi suplimentari. Astfel, prima pagina va fi imprimata in doar 10 secunde, indiferent de starea imprimantei: oprita, in Powersave, in Stand By sau in Ready.

Rezolutia de imprimare este optimizata cu ajutorul algoritmilor speciali HP, Laserjet 1018 beneficiind de Fastres 1200 (rezolutie echivalenta 1.200 dpi).

HP Laserjet 1018 este o imprimanta de tip GDI, prelucrarea documentelor fiind facuta de catre calculator, inainte de a fi trimise catre aceasta.

Caracteristicile tehnice ale imprimantei HP Laserjet 1018 se refera la o viteza de imprimare de 12 pagini pe minut, timp de incalzire 0 secunde (HP Instant On), timp de imprimare pagina 10 secunde, rezolutie HP Fastres 1200, mod de imprimare economic Economode (salveaza pana la 50 la suta din toner), Manual duplex, Limbaj de imprimare GDI (host based) si conectare prin USB 2.0.